סיור בגבעת רם – האוניברסיטה העברית בירושלים
קמפוס גבעת רם של האוניברסיטה העברית בירושלים צופן בחובו שכיות חמדה שגם אלה שלמדו בו ייתכן ולא הבחינו בהן בשגרת היום יום. הקמפוס מהווה פנינה של ארכיטקטורה, אמנות וגינון האפיינים לשנות החמישים.
הרבה גילגולים עברו על הרעיון של הקמת הקמפוס של האוניברסיטה העברית בגבעת רם, החל מהצעתו של צבי הרמן שפירא בועידת קטוביץ ב- 1884, דרך ההחלטה על הקמת אוניברסיטה עברית בקונגרס הציוני הראשון ב-1897, הקמת אוניברסיטה עברית בהר הצופים ב-1925, ורק לאחר מלחמת העצמאות (כשהר הצופים הפך שטח מפורז) הוחלט על הקמת מתחם של האוניברסיטה העברית בגבעת רם.
אחרי מלחמת ששת הימים הוחלט להשיב עטרה לישנה ולחדש את הקמפוס בהר הצופים. רוב הפקולטות חזרו להר הצופים, אך המתחם של גבעת רם ממשיך לתפקד כקמפוס של מדעי החיים, מדעי המחשב ועוד.
 עוד על סיור בהר הצופים.
בטיול בגבעת רם נפסע בשדרות מאגנס, נתפעל מהפסלים המוצגים ברחבי האוניברסיטה, חלקם של גדולי פסלי ישראל (יגאל תומרקין, ישראל הדני, אברהם אופק ואחרים), נצפה בקירות נוי יפיפים של האמנים חווה אבי יונה, גדולה עוגן, ז'אן דוד ועוד. כמו כן נבקר בספרייה הלאומית ונצפה בויטראג' שיצר מרדכי ארדון ונענה על שאלות כגון מדוע נקרא האזור גבעת רם? מה הרציונל העומד מאחורי הבנייה בקמפוס ומי אחראי לגינון הנפלא ולצמחים המיוחדים?
חזרה לעמוד הקודם