סיור אומנות בשכונת בית הכרם בירושלים
סיור אומנות בשכונת בית הכרםבית הכרם שנוסדה כשכונת גנים עם בתים קטנים וגינות גדולות, השכילה לשמור על צביונה הכפרי, למרות שבשנים האחרונות רבים מאוד מבתיה הראשונים נהרסו ובמקומם נבנו בתי דירות.
בין הבתים הישנים והחדשים פזורות יצירות אמנות רבות.
לכבוד צאת ספרה של נעמי שוט, תושבת השכונה: "בשביל הדמיון", שסוקר את יצירות האמנות בשכונה, נצא בעקבות פסלים, קירות מעוטרים, אנדרטאות זיכרון ופסלי משחק. נספר את ההיסטוריה של בית הכרם, היכן הוזכרה ביצירות ספרות ומיהם האמנים שזיכו אותנו ביצירות אמנות רבות ומגוונות כל-כך.
חזרה לעמוד הקודם
בית הכרם: השכונה נבנתה ב-1924 על ידי "אגודת בוני בית" – חלוצים אנשי העלייה השנייה וילידי הארץ. בית הכרם היא אחת משכונות הגנים שתכנן האדריכל ריכרד קאופמן בירושלים. השכונה כונתה שכונת המופ"סים, היות ותושביה היו מורים, פקידים וסופרים. מבנה הציבור שנבנה בראש הגבעה עליה הוקמה השכונה היה מבנה הסמינר למורים על שם דוד ילין.
בעבר היו ליצני השכונה אומרים כי ילד נכנס לבנין מצדו האחד בגיל 4 – לגן הילדים ויוצא ממנו בצד השני – כמורה.
נעמי שוט קליינר
נולדה בפולין וגדלה בהרצליה. לאחר מלחמת העצמאות בה שרתה בחטיבת יפתח, הייתה ממייסדי קיבוץ 'נתיב הל"ה', שם נישאה לשמואל שוט. להם שלוש בנות ושבעה נכדים.
משנת 1956 נעמי גרה בבית הכרם ומעורה במורשת השכונה ותולדותיה. גם בנותיה ונכדיה גרים בשכונה. במשך 22 שנה הייתה ספרנית והיום היא עורכת ספרי ביוגרפיה ומתנדבת בנושאי תרבות במרכז הקהילתי. נעמי כתבה חוברת המתעדת אתרים העוסקים בנופלים משכונת בית הכרם בשם 'בשביל הזיכרון' ולאחרונה יצאה החוברת 'בשביל הדמיון', על יצירות אמנות בשכונת בית הכרם. סיור האמנות שהכנתי הוא בעקבות ספרון זה.
יצירות ספרות על בית הכרם:
הסופר
דוד גרוסמן וגיבורי ספריו שילדותם משיקה לילדותו, גדלו בשכונת בית הכרם.
 עוד על סיור בעקבות דוד גרוסמן וספריו.
הסופר
מאיר שלו בספרו "יונה ונער", כותב על משפחת מנדלסון הגרה בשכונת בית הכרם.
 עוד על סיור מאיר שלו - "על יונה ונער".
חזרה לעמוד הקודם